DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  Hoe financier ik de loonkosten van uitzendkrachten?

  Alle vraagstukken

  Hoe financier jij als uitzendbureau de groei van je onderneming? In de uitzendbranche krijg je ermee te maken dat je loonkosten uit eigen zak moet voorfinancieren. Deze situatie kan voorkomen als verkoopfacturen later betaald worden dan dat jij je personeel moet uitbetalen. Als dit niet lukt dan kan het een probleem voor de groei van je onderneming vormen.

  Backoffice dienstverlening

  Tekort aan liquide middelen

  Uitzendbureaus die de backoffice in eigen beheer hebben, weten dat betaalpieken kunnen leiden tot een tekort aan liquide middelen. In mei en juni zijn er bijvoorbeeld minder inkomsten (uit de rustigere maanden januari en februari), terwijl er wel vakantiegeld moet worden uitbetaald. Dan heb je als uitzendbureau in korte tijd veel geld nodig. De gang naar de bank ligt voor de hand en de grote banken verstrekken dan ook circa 85% van de financieringen binnen het MKB.

  Financiering bank niet altijd beste optie

  Toch is dit voor uitzendbureaus lang niet altijd de beste optie. Ten eerste is de doorlooptijd om een financiering bij een bank rond te krijgen lang; de aanvraagprocedure duurt soms weken, soms maanden. En de bank stelt veel voorwaarden waardoor het dus niet direct duidelijk is of je überhaupt in aanmerking komt voor financiering. Ook over de kosten – rentepercentages – zijn banken niet erg transparant.

  Rekening-courant bank niet flexibel genoeg

  Maar het belangrijkste bezwaar is dat een rekening-courant bij de bank niet flexibel genoeg is. De hoge factuurbedragen die betrekking hebben op de lonen zijn de grootste kostenposten voor uitzendbureaus en daarin zitten veel schommelingen. Als uitzendbureau wil je de zekerheid dat financiering tijdens zo’n betaalpiek mogelijk is en daarbuiten wil je het liefst het minimale betalen voor financiering. Dus wil je niet vastzitten aan een bepaalde financiering met vaste voorwaarden.

  Uitbesteden backoffice

  Veel uitzendbureaus maken gebruik van een voor de hand liggend alternatief: zij besteden de gehele backoffice uit aan gespecialiseerde backoffice-organisaties. Deze organisaties nemen vaak ook het debiteurenbeheer over en nemen dan ook de voorfinanciering van de loonkosten voor hun rekening. Ook aan All About Flex kunt u uw backoffice geheel uitbesteden, inclusief debiteurenbeheer en voorfinanciering van de lonen van uitzendkrachten. Zo kan uw organisatie toch blijven groeien.

  Profiteer van onze kennis

  Backoffice advies
  Backoffice advies

  Bekijk
  De backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden
  De backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden

  Bekijk
  Interim management
  Interim management

  Bekijk