DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  Kom naar het seminar WAB en CAO

  Terug

  De implementatie van de nieuwe CAO, het afschaffen van de sectorverloning en de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) – er komt wel heel veel op het bordje van de uitzendondernemer te liggen. Na één middag op de hoogte zijn van alle relevante veranderingen? Kom naar het seminar WAB en CAO van All About Flex en Köster Advocaten.

  Wat is de uitwerking van de nieuwe CAO-wijzigingen? En welke overgangsmaatregelen zijn nu al relevant? Wat is het gevolg van het verhogen van de WW-premie voor flex op de kostprijzen? Hoe zit het met de transitievergoeding? Wat houdt de nieuwe definitie van payroll concreet in? Vragen over een wirwar aan maatregelen en bepalingen waar de uitzendondernemer maar uit moet zien te komen. Tijdens het seminar WAB en CAO ontrafelen All About Flex en Köster Advocaten de kluwen en presenteren deze helder en overzichtelijk. Precieze duiding en praktische handvatten waar u als uitzender direct mee aan de slag kan.

  Definitie payroll

  Maarten Tanja, als arbeidsrechtadvocaat bij Köster Advocaten gespecialiseerd in de flexbranche, licht alvast een heikel punt uit de WAB toe waar uitzenders mee te maken krijgen: de nieuwe definitie van payroll. Tanja voorziet hierdoor grote problemen voor de uitzendwereld. “In het regeerakkoord heeft het kabinet nog beloofd uitzenden met rust te laten, maar de schimmige afbakening van uitzenden en payroll die de WAB met zich meebrengt raakt ook het reguliere uitzenden. Want met de nieuwe regels kan bijvoorbeeld achteraf de uitzendovereenkomst opeens worden beoordeeld als payrollovereenkomst. Met alle gevolgen van dien.”
  Tanja vergelijkt het met een gevaarlijke veenbrand, die voortwoekert. “Als achteraf blijkt dat iets heel anders had gemoeten en met terugwerkende kracht moet worden terugbetaald, dan heeft dat grote gevolgen voor het uitzendbureau. Een flexkracht waar 20 euro per uur voor is betaald, kan achteraf 30 euro blijken te kosten.”

  WAB is niet te onderschatten!

  Tanja raadt elke uitzender dan ook aan zich goed te laten informeren over de concrete gevolgen van de WAB. “Het gaat een gigantische impact hebben. Daarom moet je als uitzendondernemer jouw personeel heel goed over informeren en instrueren. Tijdens het seminar WAB en CAO geven wij de uitzenders praktische handvatten hiervoor. Na deze middag zijn voor de uitzendondernemer de grenzen tussen payroll en uitzenden duidelijk en ben je verzekerd dat je als uitzender aan de goede kant te blijft.”

   

  All About Flex en Köster Advocaten organiseren op 15 oktober en 30 oktober een seminar WAB en CAO die die u het overzicht weer geeft. In één middag bent u volledig op de hoogte van alle relevante veranderingen. Meer informatie en aanmelden seminar WAB en CAO.