DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  Experts in verzuim van All About Flex en SV Land

  Terug

  Beheersing van verzuim wordt de komende jaren een van de belangrijkste thema’s voor uitzendorganisaties. Om dit echt goed op te pakken is een multidisciplinaire aanpak nodig. All About Flex heeft daarom in samenwerking met SV Land een team van specialisten samengesteld die samenwerken om klanten te helpen met hun verzuim-uitdagingen.

  “De kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid zijn voor uitzendbureaus de belangrijkste variabelen bij het bepalen van de kostprijs”, stelt Serge van Hees, financieel specialist bij All About Flex. (lees ook het artikel ‘Wat betekent de WAB voor uw verzuimorganisatie’ )

  Uitzendbureaus betalen relatief hoge ZW- en WGA-premies omdat flexkrachten ook meer dan gemiddeld tot de risicogroepen behoren. Daarnaast maakt de krappe arbeidsmarkt het binden van uitzendkrachten nog belangrijker. “Goede verzuimbegeleiding kan ervoor zorgen dat een zieke uitzendkracht eerder weer beschikbaar is en niet uit beeld verdwijnt’, zegt Van Hees. Er valt dus heel letterlijk veel winst te behalen door het verbeteren van het verzuimbeheer door uitzendbureaus.
  Dat maakt de vraag tussen het zelf doen of het (gedeeltelijk) uitbesteden van het verzuimbeheer nog relevanter. Maar als je uitbesteedt, doe je dat dan bij het UWV of bij een private partij (en word je Eigenrisicodrager)? En welke verzekeraar of uitvoerder past dan het beste bij jouw uitzendbureau? En als je het zelf doet: wat zijn dan de belangrijkste aandachtspunten?

  Om die vragen te beantwoorden heb je veel kennis nodig, zowel financieel, van wet en regelgeving én van de uitvoeringspraktijk. En daar ontbreekt het vaak aan bij uitzenders, weet Patrick Hustinx, partner bij All About Flex: “Veel uitzendondernemers weten niet precies waar ze moeten beginnen en hebben geen voorbeeld of benchmark.”

  Samenwerking met SV Land

  Charlotte van Leeuwen, commercieel directeur/eigenaar van SV Land, specialist in sociale verzekeringen en verzuimmanagement, herkent zich in dat beeld. “Vooral kleinere uitzendbureaus hebben niet alle know-how in huis om zelf de juiste keuzes te kunnen maken. Zo is er nu nog een heel grote groep verzekerd bij het UWV die wel wil overwegen Eigenrisicodrager te worden. Ook zijn er uitzendbureaus die ontevreden zijn over hun dienstverlener of Ziektewetuitvoerder en overwegen over te stappen. Maar wat is de juiste keuze en welke mogelijkheden zijn er? Dat weten ze vaak niet.”

  Aan de andere kant ziet Van Leeuwen wel dat er behoefte is bij uitzendbureaus om meer inzicht te krijgen in verzuimkosten. “Er is een beweging gaande waarbij uitzendbureaus meer regie en beheer willen over hun verzuim. Zij willen weten of zij bepaalde onderdelen beter zelf kunnen doen of willen bij samenwerking met een dienstverlener meer transparantie en inzicht in de kosten. Dat is nu nog vaak een black box. Met het Verzuimteam willen wij natuurlijk inspelen op die behoefte.”

  Complexe puzzel

  De experts van All About Flex en SV Land helpen uitzendbureaus bij het maken van de juiste keuzes bij het wel/niet uitbesteden het kiezen van de juiste leverancier of het aansturen of vormgeven van processen. Het ene uitzendbureau is bijvoorbeeld zelf heel goed in casemanagement, het andere heeft niet veel ervaring met verzuimmanagement en besteedt dat onderdeel liever uit. Bovendien moet alles precies worden gedaan volgens de regels, anders volgt er direct een sanctie. Van Leeuwen ervaart dat ook. “Het is een complex proces en er is geen eenduidige oplossing. Het is een hele puzzel die we samen maken.”

  Verzuimteam

  “Door de samenwerking tussen All About Flex en SV Land komen alle disciplines in één verzuimteam samen. Die kunnen samen een compleet advies op maat bieden”, vertelt Van Hees. Juist omdat de materie complex is, de wet- regelgeving streng is en de mogelijkheden zeer divers zijn, is er geen standaardoplossing. Voor elke vraag van klanten om ondersteuning in verzuimbeheer wordt een specifiek team van experts samengesteld. In dit team hebben we de beschikking over diverse disciplines: Financials, een analist business intelligence, jurist sociale zekerheid, specialisten bezwaar en beroep, casemanagers, verzekeringsspecialist en projectmanagers.

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het nieuwe Verzuimteam, neem dan contact op met All About Flex via sales@allaboutflex.nl

  Serge van Hees (All About Flex) heeft een white paper geschreven over het thema Eigen risicodrager ZW en WGA en de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Geïnteresseerd? Mail naar sales@allaboutflex.nl.