DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  Kan uw kostprijs lager? Doe de Backoffice Scan geldbiljetten van 50 euro

  Terug

  De WAB stelt uitzendbureaus voor belangrijke beslissingen, zoals de contactkeuze, het toepassen van het uitzendbeding en de keuze om wel of niet Eigenrisicodrager te worden. Dat heeft grote impact op uw kostprijs, maar welke precies? De Backoffice Scan van All About Flex (AAF) biedt uitkomst.

  De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft veel impact gehad op de administratieve inrichting van uitzendorganisaties. Voor 1 januari 2020 moest elke uitzender belangrijke beslissingen nemen; onderscheid maken tussen uitzend- en payrollkrachten, een nieuwe BV-structuur? Wel of niet Eigenrisicodrager worden? Toepassen van het uitzendbeding? – het heeft allemaal effect op de kostprijs.

  Heeft u de juiste keuzes gemaakt? Nu het stof van de WAB-maatregelen en gevolgen voor uw uitzendorganisatie is neergedaald, is het een goed moment om te balans op te maken.

  Drie relevante keuzes die elke uitzender vanaf 1 januari moet nemen:

  1. Vast contract geven? Voor tijdelijke contracten geldt een 5% hogere WW-premie dan voor vaste contracten; dit kan voor uitzenders reden zijn contracten voor onbepaalde tijd voor (sommige) uitzendkrachten te overwegen.
  2. Andere contractvormen toepassen? Veel uitzenders maakten gebruik van de sectorverloning. Voorwaarde hierbij was dat bij een contract voor bepaalde tijd geen uitzendbeding mocht worden toegepast. De sectorverloning is afgeschaft. Daarmee is bijvoorbeeld het toepassen van het uitzendbeding opeens weer in beeld. Maar veel uitzendbureaus zijn nog blijven hangen in de ‘oude’ bepaalde tijd-contracten. Maar andere contractvormen kunnen in deze nieuwe situatie mogelijk veel interessanter zijn.
  3. Eigenrisicodrager worden? Door het afschaffen van de sectorverloning kun je als uitzender de verzuimkosten niet meer ontlopen; bij meer verzuim betaal je een veel hogere premie. (De ZW-premie in Sector 52 is circa vijf keer hoger). De vraag of je je moet verzekeren voor de Ziektewet en WGA bij het UWV of toch Eigenrisicodrager worden is dus nog veel relevanter geworden.

  Zeker door de onderlinge samenhang van deze, en andere zaken is de berekening van de werkelijke financiële gevolgen van de keuzes complex.

  Backoffice Scan

  Bent u er niet helemaal van overtuigd dat in uw organisatie alles op dit moment optimaal is ingericht? Dan is dit hét moment om All About Flex (AAF) een Backoffice Scan te laten uitvoeren. No cure no pay. Blijkt uit de Backoffice Scan dan er uw kostprijs toch nog lager kan, dan helpen wij u uiteraard graag bij het realiseren hiervan. Neem direct contact met ons op. Bel 088-0204450 of mail naar sales@allaboutflex.nl