DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  In the spotlight: Pienk

  Terug

  Elke maand zetten wij een relatie in de spotlight. In deze keer is dat Pienk Office Professionals, gespecialiseerd in de werving en selectie van MBO+- , HBO- en WO-professionals.

  Niet alleen tussen een kandidaat en de opdrachtgever moet er een echte klik zijn, dat geldt ook voor de samenwerking met een backofficepartner. Michel den Daas (Pienk) is dan ook blij met de langdurige, soepele samenwerking met All About Flex. “Ik wil het liefst dat alles geregeld is, gewoon de factuur betalen en weer doorgaan.”

  “Het merendeel van ons werk betreft puur recruitment”, zegt Michel den Daas, oprichter en mede-eigenaar van Pienk. Vanuit een idyllisch monumentaal pand in het centrum van Utrecht verzorgen Den Daas en zijn team van consultants de werving en selectie van kandidaten voor (vaste) banen op MBO+, HBO en WO-niveau. Dan moet je denken aan allerlei kantoorfuncties, van (directie-)secretaresses, office managers, personal assistants, klantenservice medewerkers, commerciële binnendienst medewerkers, financieel medewerkers, assistent controllers tot HR-adviseurs. Pienk onderscheidt zich door de intensieve werving en selectie. “Wij kijken verder dan opleiding, werkervaring en competenties. Wij willen ook weten of de kandidaat qua persoonlijkheid in het team past – is er een echte klik? – en waar de opdrachtgever naar toe wil de komende jaren en of de kandidaat ook beschikt over competenties die daarvoor vereist zijn. Vandaar dat wij een vacature niet alleen breed uitzetten, maar ook actief zoeken en altijd face-to-face gesprekken houden en referenties echt checken.”

  Geen targets

  Anders dan bij reguliere uitzendbureaus hebben de consultants bij Pienk dan ook geen targets zoals ‘een bepaald aantal plaatsingen’ of een ‘X-aantal bezoeken afleggen’. Den Daas licht de filosofie hierachter toe. “Omdat wij onze consultants daar niet op afrekenen is er bij ons een echte team spirit. Zij helpen elkaar bij het vinden van die ene topkandidaat. Als die nog niet gevonden is, vragen wij onze klant liever ‘geef ons nog twee weken’ dan dat we een kandidaat voorstellen die ‘goed genoeg’ is. Onze focus ligt dus puur op kwaliteit.”

  Uitbesteden uitzenden

  Pienk bemiddelt vooral in vaste banen, waarbij voor 30% van de plaatsingen geldt dat een opdrachtgever een kandidaat eerst een periode op uitzendbasis wil laten werken voordat een arbeidscontract voor (on)bepaalde tijd wordt aangeboden. Dat is dus niet ongebruikelijk, zegt Den Daas. “Dat kan om budgettaire redenen zijn, bijvoorbeeld omdat er op dat moment geen ruimte is qua headcount. En soms wil een opdrachtgever graag eerst via een uitzendconstructie met een kandidaat in zee als een soort verlengde proeftijd.” In al deze gevallen schakelt Pienk al sinds jaar en dag All About Flex (AAF) in. Het uitbesteden van de administratieve afhandeling van uitzendkrachten is een bewuste keuze, legt Den Daas uit. “Niet alleen vinden wij dit niet leuk om te doen, we zijn er ook niet in gespecialiseerd. En dat is All About Flex wel”
  Pienk heeft ook niet de ambitie om die backoffice zelf op te pakken. “Ik wil het liefst dat alles geregeld is, gewoon de factuur betalen en weer doorgaan… Nogmaals, onze focus moet op de werving en selectie liggen, daar ligt onze toegevoegde waarde.”

  ‘Klik’ bij samenwerking

  De samenwerking met All About Flex dateert al van de oprichting van Pienk. Ook daarbij is het hebben van een ‘klik’ doorslaggevend, zegt Den Daas. “Zij hebben vanaf het begin af aan een hands on-mentaliteit gehad, een no-nonsense instelling, waarbij je dingen niet ingewikkelder maakt dan nodig. Je kunt snel met hen schakelen; als er eens iets is wordt dat goed opgepakt – even bellen of mailen en je krijgt altijd snel reactie.”
  De goede samenwerking duurt dus al meer dan tien jaar, ook al is er in die tijd veel veranderd. “Tegenwoordig gaat alles veel professioneler, denk aan de digitalisering bijvoorbeeld bij accordering. En ook All About Flex is inmiddels flink gegroeid en heeft heel veel expertise in huis. Natuurlijk profiteren wij daar ook van.”