DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  Geen grip op verzuimkosten? Vraag het Verzuimteam!

  Terug

  Hoe krijg ik grip op mijn verzuimkosten? Dat is de vraag waar menig uitzendbureau mee worstelt. Het Verzuimteam van All About Flex (AAF) adviseert het uitzendbureau bij het samenstellen van de ideale mix tussen zelf doen en uitbesteden en zoekt samen naar de juiste aanpak met de juiste marktpartijen.

  “De kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid zijn voor uitzendbureaus de belangrijkste variabelen bij het bepalen van de kostprijs”, stelt Serge van Hees, financieel specialist bij All About Flex.

  Uitzendbureaus betalen relatief hoge ZW- en WGA-premies omdat flexkrachten ook meer dan gemiddeld tot de risicogroepen behoren. Daarnaast maakt de krappe arbeidsmarkt het binden van uitzendkrachten nog belangrijker. “Goede verzuimbegeleiding kan ervoor zorgen dat een zieke uitzendkracht eerder weer beschikbaar is en niet uit beeld verdwijnt’, zegt Van Hees.
  Er valt dus heel veel winst (lees: kostenbesparing) te behalen door het verbeteren van het verzuimbeheer door uitzendbureaus.
  Dat maakt de vraag tussen het zelf doen of het (gedeeltelijk) uitbesteden van het verzuimbeheer nog relevanter. Maar als je uitbesteedt, doe je dat dan bij het UWV of bij een private partij (en word je Eigen Risicodrager)? En welke verzekeraar of uitvoerder past dan het beste bij jouw uitzendbureau?

  Inzicht in verzuimkosten

  Om die vragen te beantwoorden heb je eerst inzicht in de verzuimkosten nodig. En daar ontbreekt het vaak aan in de praktijk, weet Van Hees. “Veel uitzendondernemers weten niet precies wat hun kosten hiervoor zijn en kennen de voorwaarden van verzekeraars en het UWV niet. Zij weten dus ook niet of zij het qua kosten goed doen of niet. Zij hebben geen benchmark.”
  Charlotte van Leeuwen, commercieel directeur/eigenaar van SV Land, specialist in sociale verzekeringen en verzuimmanagement, herkent zich in dat beeld. “Vooral kleinere uitzendbureaus hebben niet alle know how in huis om zelf de juiste keuzes te kunnen maken. Zo is er nu nog een heel grote groep verzekerd bij het UWV die wel wil overwegen Eigenrisicodrager te worden. Ook zijn er uitzendbureaus die ontevreden zijn over hun dienstverlener of Ziektewetuitvoerder en overwegen over te stappen. Maar wat is de juiste keuze en welke mogelijkheden zijn er? Dat weten ze vaak niet.”
  Aan de andere kant ziet Van Leeuwen wel dat er behoefte is bij uitzendbureaus om meer inzicht te krijgen in verzuimkosten. “Er is een beweging gaande waarbij uitzendbureaus meer regie en beheer willen over hun verzuim. Zij willen weten of zij bepaalde onderdelen beter zelf kunnen doen of willen bij samenwerking met een dienstverlener meer transparantie en inzicht in de kosten. Dat is nu nog vaak een black box. Met het Verzuimteam willen wij natuurlijk inspelen op die behoefte.”

  Serge van Hees over de samenwerking met SV Land:
  “Door hun kennis van de Ziektewet kunnen zij ieder uitzendbureau hierin wegwijs maken. Samen kunnen wij uitzenders de beste adviezen en ondersteuning bieden in verzuimbeheer.”

  Samen puzzel maken

  Het verzuimteam van All About Flex helpt uitzendbureaus namelijk bij het maken van de juiste keuzes bij het wel/niet uitbesteden en het kiezen van de juiste marktpartijen. Geen overbodige luxe, weet Van Hees. “Elk uitzendbureau heeft andere vragen. En er zijn tal van varianten mogelijk bij het uitbesteden of zelf doen. Het ene uitzendbureau is zelf heel goed in casemanagement, het andere heeft niet veel ervaring met verzuimmanagement en besteedt dat onderdeel liever uit. Bovendien moet alles precies worden gedaan volgens de regels, anders volgt er direct een sanctie.” Van Leeuwen ervaart dat ook. “Het is een complex proces en er is geen eenduidige oplossing. Het is een hele puzzel die we samen maken.”

  Charlotte van Leeuwen over de samenwerking met All About Flex:
  “Zij kennen de uitzendwereld op hun duimpje. Samen met onze kennis en expertise kunnen wij een advies op maat geven aan elk uitzendbureau.”

  Verzuimteam voorstellen

  “Door de samenwerking tussen All About Flex en SV Land komen alle disciplines in één verzuimteam samen. Die kunnen samen een compleet advies op maat bieden”, vertelt Van Hees. Juist omdat de materie complex is, de wet- regelgeving streng is, de mogelijkheden zeer divers zijn, is er geen standaard oplossing. Voor elke vraag van klanten om ondersteuning in verzuimbeheer wordt telkens een specifiek team van experts samengesteld.

  Dit zijn de experts uit het Verzuimteam:

  Jurriaan Ottow: (business intelligence consultant), is als data-analist zeer bedreven in boven water halen van gegevens uit systemen. Hij kan als geen ander verzuimkosten in kaart brengen en gebruikt data om tot slimmer verzuimbeleid en acties te komen

  Serge Van Hees: (finance specialist), kent tal van business cases en heeft veel ervaring met advies- en implementatietrajecten in de uitzendwereld en helpt bij keuzes ERD

  Paul Lammerts: (jurist sociale zekerheid), is gespecialiseerd in Whk-controles, WGA, bezwaar en beroep

  Mandy den Boer: (verzuimmanagement), heeft veel ervaring met casemanagement, begeleiding bij het opzetten van processen en het aansturen van case managers

  Peter Sinning: (consultant), is een specialist op het verzekeringsvlak en inzetbaarheid. Hij kan voor iedere klant de juiste verzekeraar of uitvoerder vinden. Weet alles van aanbestedingen en het organiseren van verzekeringen

  Patrick Hustinx: (projectmanagement) kent alle ins and outs van actuele wet- en regelgeving over flex en is met zijn expertise als projectmanager betrokken bij tal van implementatietrajecten

  Petra Sonderman: (projectmanager en subsidiespecialist) heeft veel ervaring met het verbeteren van processen rondom backoffice, verzuim en subsidie.

  Stefanie Hoogland: (senior projectmanager) is een ervaren casemanager die menig implementatietraject binnen de uitzendsector heeft begeleid

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het nieuwe Verzuimteam, neem dan contact op met Serge van Hees (s.vanhees@allaboutflex.nl) of Patrick Hustinx (p.hustinx@allaboutflex.nl).

  Serge van Hees (All About Flex) heeft een white paper geschreven over het thema Eigen risicodrager ZW en WGA en de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Geïnteresseerd? Mail naar sales@allaboutflex.nl.

  Recent is het boek Verzuim en Beter verschenen. Dit is een praktische handleiding voor verzuimmanagement in de flexbranche. Voor meer informatie, kijk op ondernemeninflex.nl