DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  De Whk-check, wij organiseren uw bezwaar-procedure!

  Terug

  Afgelopen weken heeft u de Premiebeschikking gedifferentieerde Werkhervattingskas (Whk) ontvangen. In deze beschikking presenteert de overheid het premiepercentage dat uw bedrijf in 2019 moet betalen.

  De hoogte van deze premie is gebaseerd op het aantal voormalig werknemers dat twee jaar eerder aanspraak maakte op de Ziektewet of de WGA.

  Vanaf 2006 zijn deze premie-inningen gefiscaliseerd, en ontvangen werkgevers hun percentages rechtstreeks van de Belastingdienst. De Registratiesystemen van UWV en Belastingdienst zijn echter nog niet optimaal. Bij het individueel toerekenen van uitkeringen aan werkgevers gaat helaas het nodige mis. Eén verkeerde datum van ontstaan van arbeidsongeschiktheid bijvoorbeeld – op het oog een futiliteit – kan langdurig nadelig voor een werkgever uitpakken.

  Wij organiseren uw bezwaarprocedure

  Professionals in Flex kan ondersteuning bieden bij het controleren van de instroomlijsten en bij het aantekenen van bezwaar, zodat u in 2019 niet teveel premie zult betalen. Dit doen wij op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe.

  Doel controle

  Het terugvorderen en/of beperken van gedifferentieerde premiebetalingen aan de Belastingdienst.

  Aanpak

  De check vindt plaats aan de hand van de Premiebeschikkingen Whk 2019, de bijbehorende WGA- en Ziektewet-instroomlijsten, in combinatie met een controle van de betreffendepersoneelsdossiers. De instroomlijsten worden door desgevraagd door de Belastingdienst nagezonden. Na ontvangst van de instroomlijst(en) worden de gegevens op onregelmatigheden gecontroleerd.

  Werkwijze

  Wij zullen pro forma bezwaar aantekenen en ontbrekende gegevens opvragen bij de Fiscus. Daarnaast controleren wij de onderdelen WGA-vast, WGA-flex en/of Ziektewet-flex en verzorgen de Aanvulling gronden van bezwaar.

  Condities

  Professionals in Flex kan ondersteuning bieden bij het controleren van de instroomlijsten en bij het aantekenen van bezwaar, zodat u in 2019 niet teveel premie zult betalen. Dit doen wij op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe.

  Aanmelden

  U kunt zich voor 15 februari 2019 aanmelden. Om het makkelijk voor u te maken hebben wij een formulier aangemaakt. Maar u kunt ons bellen op 023 87 00 113 of stuur een bericht. De bevestigingsmail dient u nog wel te accorderen!