DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  Bemiddelen in kennismigranten, zo doet IF Solutions dat

  Terug

  IF Solutions bemiddelt voor banken steeds meer IT-professionals van buiten de EU. Maar omdat er nogal wat komt kijken bij het werken met kennismigranten, doet de detacheerder een beroep op All About Expats, een label van All About Flex. “Zij nemen ons al het werk uit handen.”

  IF Solutions detacheert al ruim twintig jaar IT- en financiële professionals bij overheden, mediabedrijven als NRC, de Volkskrant en Talpa en banken als Rabobank, ING en ABN AMRO. Binnen die laatste categorie is een duidelijke trend naar detavast constructies, merkt Dave Wassmer, recruiter bij IF Solutions.
  “Binnen banken zijn de verhoudingen tussen de aantallen interne en externe medewerkers de afgelopen jaren helemaal scheefgegroeid, zeker voor de niche-functies. Daar is de verhouding soms 35% eigen personeel en 65% extern.
  De laatste twee jaar merken wij dat banken liever meer vaste mensen op die posities willen.” Hierbij moet je denken aan banen als Crypto-analist, Pen Tester, PEGA-specialisten en Netwerk Security-specialisten. Dat zijn mensen die in Nederland heel moeilijk te vinden zijn. “Om toch de functies ingevuld te krijgen, zijn de bedrijven genoodzaakt om verder te kijken, onder meer naar kennismigranten. En wij beschikken over een zeer uitgebreid netwerk aan kennismigranten, met name uit Turkije.”

  Erkend referent

  Maar er komt heel wat bij kijken als je als intermediair iemand van buiten de EU in Nederland wil laten werken. Om een kennismigrant hier te laten werken moet je ten eerste als werkgever erkend referent zijn (van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)). Dat is IF Solutions niet. All About Flex is dat wel (zie kader).
  Vandaar dat IF Solutions, dat al enkele jaren samenwerkt met All About Flex, hen heeft ingeschakeld voor de broodnodige ondersteuning bij de bemiddeling van kennismigranten. Wassmer: “Er is een aantal procedures, zoals het aanvragen bij de gemeente en IND van verblijfs- en werkvergunningen, het opstellen van contracten, et cetera. All About Flex is hierin gespecialiseerd, dat is hun werk, en daar zijn zij zeer bedreven in. Dus waarom zouden wij het wiel opnieuw moeten uitvinden?”

  Meedenken

  In de praktijk is het bemiddelen van een kennismigrant een kwestie van goed samenwerken, vertelt Wassmer. “Wij regelen alles aan de kandidaatkant; presentatie naar de opdrachtgever, intakes, verhuizen, woonruimte, et cetera. All About Flex neemt alles met betrekking tot de IND-regelgeving, werkvergunning, verblijfsvergunning, contracten, salaris, et cetera voor zijn rekening. Dat werk nemen zij ons helemaal uit handen.”
  Voor IF Solutions is het zeer prettig om een partner te hebben die meedenkt, vertelt Wassmer. “Als specialist kennen zij de richtlijnen van de IND en zij weten wat de beste opties zijn, voor ons en voor de kandidaat, zowel contractueel als financieel. Ook bij veranderende wet- en regelgeving denken zij echt mee en kijken zij wat het beste is voor ons en/of de kandidaat.”
  Dit is voor IF Solutions dan ook reden geweest om de samenwerking met All About Flex steeds verder uit te breiden. “Voorheen werkten wij met meerdere backofficedienstverleners. Uiteindelijk hebben we gekozen voor één partij: All About Flex. We werken heel prettig samen, zij leveren kwaliteit in hun backoffice dienstverlening en we waarderen vooral hun flexibiliteit.”

   

  All About Expats

  All About Expats is een aanvulling op het bestaande dienstenpakket van All About Flex, bedoeld voor het bemiddelen van kennismigranten. Dankzij het erkend referentschap (van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) van All About Expats kunnen kennismigranten van buiten de EU via een detacheringscontract gewoon in Nederland werken. All About Expats biedt alle diensten die nodig zijn om aan de (wettelijke) voorschriften te voldoen en neemt alle bijbehorende administratie voor zijn rekening zodat de kennismigrant zonder problemen bij de inlener of via de intermediair aan de slag kan. Daarnaast biedt All About Expats aanvullende services, denk hierbij aan het aanvragen van de 30%-regeling, een zorgverzekering, het verkrijgen van een BSN en/of IBAN en het laten overkomen van familie van de kennismigrant.