DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

AVG-proof dankzij Data Protection as a Service Privacy AVG

Terug

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) blijft een hoofdpijndossier, met name in het MKB en bij intermediairs. All About Flex schiet uitzendbureaus te hulp met Data Protection as a Service, een methode om AVG-proof te worden en te blijven. Wat houdt dat in?

Veel bedrijven schuiven de aanpak om volledig te voldoen aan de AVG voor zich uit, wat kan leiden tot een boete zodra de Autoriteit Persoons Gegevens (AP) gerichtere controles gaat uitvoeren. Het aantal meldingen van een geconstateerd datalek is vorig jaar al verdubbeld. Dit speelt name in branches die veel met persoonsgegevens werken, zoals uitzendbureaus.

En alsof dit nog niet genoeg kopzorgen voor uw organisatie betekent, komt er later dit jaar nog een aanvulling op de AVG, namelijk de ePrivacy Verordening (ePV). Voor een gedeelte is de ePV de opvolger van de Telecommunicatiewet. De ePV richt zich specifiek op het beschermen van persoonsgegevens die ondernemingen via elektronische communicatie met elkaar uitwisselen.

Dankzij Data Protection as a Service van All About Flex bent u wel op tijd AVG-proof én bent u tijdig voorbereid op aanvullende regelgeving.

Deeltijd DPO

Heeft u moeite met het voldoen aan de gehele AVG, en is uw organisatie nog niet AVG-compliant? Dan biedt All About Flex de mogelijkheid om een deeltijd Data Protection Officer (DPO) voor u in te schakelen. Die helpt bij het doorvoeren van praktische verbeteringen om uw uitzendbureau AVG-proof te maken en te houden. De eerste stap is meestal een uitgebreide intake. In een eerste sessie gaat u stapsgewijs door de hele AVG en kijkt u samen met de specialist wat er door u tot nog toe is gedaan om te voldoen aan de AVG en wat er nog zou moeten gebeuren. De DPO legt u vervolgens ook uit welke mogelijkheden er zijn voor verdere ondersteuning.

Data Protection as a Service

Inmiddels heeft All About Flex een aantal abonnementsvormen samengesteld die u als intermediair mogelijkheden bieden om samen met de DPO een kostenbesparend en effectief model te kiezen. U heeft dan de keuze om met behulp van model Brons, Zilver of Goud een begin te maken om de belangrijkste AVG-regels in uw organisatie te borgen.

Het risico van een datalek, of een mogelijke waarschuwing of zelfs een boete door de AP is dan al minder snel in beeld. De AVG is een verordening die ook regelmatig zal moeten worden getoetst op actualiteit, met name op wijzigingen in uw organisatie. Voor al deze activiteiten heeft All About Flex de methode ‘Data Protection as a Service’ opgestart. All About Flex informeert u graag over wat deze dienstverlening voor uw bedrijf kan beteken.

Meer weten? Neem contact op met Ron Post (All About Flex) via 088-0204400 of stuur een e-mail naar info@allaboutflex.nl