DIRECT CONTACT MET ONS

  Algemeen
  +31 (0)88 020 4400
  Sales
  +31 (0)88 020 4450
  Finance
  +31 (0)88 020 4460
  Support
  +31 (0)88 020 4470
Adres
Korte Muiderweg 2-A
1382 LR Weesp
Post
Postbus 5081, 1380 GB
E-mail
info@AllAboutFlex.nl
Of laat een bericht achter

  All About Expats regelt alles voor kennismigranten

  Terug

  All About Expats is een nieuwe, dienstverlening en een zuster-organisatie van All About Flex, met een eigen doelgroep: intermediairs van kennismigranten. Via All About Expats worden intermediairs volledig ontzorgt bij het laten werken van kenniswerkers van buiten de EU in Nederland.

  Achter het concept van All About Expats gaat een duidelijke trend schuil, zegt Dustin Rameau, mede-eigenaar van All About Flex. “Door de krapte op de arbeidsmarkt gaan steeds meer partijen over de grens kijken naar geschikt personeel. Er zijn steeds meer plaatsingen van expats van buiten de EU. Vooral in de sectoren IT en biotechnologie is de vraag naar (hoogopgeleide) kennismigranten groot. Dat merken wij ook. Voorheen kregen wij enkele aanvragen voor ondersteuning bij het bemiddelen van expats, er zijn nu zelfs meerdere intermediairs die zich bij ons aansluiten voor wie het bemiddelen van kennismigranten core business is geworden.”

  Erkend referent

  Maar er komt heel wat bij kijken als je als werkgever iemand van buiten de EU in Nederland wil laten werken. Om een buitenlandse werknemer in Nederland te laten werken moet je bijvoorbeeld als werkgever erkend referent zijn (van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)). Veel, vooral kleinere, intermediairs zijn dat (nog) niet. “Die klanten willen wij ontzorgen door hun kennismigranten (tijdelijk) bij ons onder te brengen (totdat zij zelf wel erkend referent zijn)”, zegt Rameau.

  Payroll- en immigratiediensten

  Dankzij het erkend referentschap van All About Expats kunnen kennismigranten via een detacheringscontract gewoon in Nederland werken. All About Expats biedt alle diensten die nodig zijn voor om aan de voorschriften te voldoen en neemt alle bijbehorende administratie voor zijn rekening zodat de kennismigrant zonder problemen bij de inlener of via de intermediair aan de slag kan. Daarnaast biedt All About Expats aanvullende services, denk hierbij aan het aanvragen van de 30%-regeling, een zorgverzekering, het verkrijgen van een BSN en/of IBAN en het laten overkomen van familie van de kennismigrant.

  Doelgroepen
  All About Expats richt zich op vier doelgroepen:

  1. De (hoogopgeleide) kennismigrant die in Nederland wil werken
  2. De werkgever die een geschikte kandidaat (kennismigrant) heeft gevonden, maar zelf geen erkend referent is
  3. De intermediairs die iemand van buiten de EU wil/kan bemiddelen, maar zelf geen erkend referent is
  4. De buitenlandse student die aansluitend aan zijn studie in zijn zoekjaar in Nederland wil werken

  Ideale tussenoplossing

  Rameau benadrukt dat All About Expats niet is bedoeld om op de stoel van de recruiter te gaan zitten. “Het gaat ons erom de verschillende doelgroepen te bedienen en de intermediairs te ontlasten bij bemiddeling van kennismigranten. Door die kennismigranten tijdelijk via een detacheringscontract via ons te laten werken bieden wij opdrachtgevers en intermediairs die zelf (nog) geen erkend referent zijn een ideale tussenoplossing.”

  Meer informatie vind je op AllAboutExpats.